Q de Qualitat Turística

#sentalboraia

Les platges d'Alboraia ostenten la distinció Bandera Q.

La Bandera Q de Qualitat Turística és una distinció que l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) atorga tots els anys a les platges que s'apropen a l'excel·lència.

El ICTE és una entitat de certificació creat l'any 2000 amb la finalitat de desenvolupar la qualitat en el sector turístic. Els membres de l'Institut per a la Qualitat Turística són les organitzacions empresarials turístiques més importants d'Espanya i compte, a més, amb la participació de la Secretaria d'Estat de Turisme, les Comunitats Autònomes i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies.

La Bandera Q és la distinció més gran que atorga aquest organisme. La Q de Qualitat Turística és, a més, promocionada pel Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme, a través de la Secretària d'Estat de Turisme, amb la finalitat de reforçar la imatge que puga arribar a tindre d'ella l'usuari.

Aquest distintiu reconeix la millora dels serveis que es presten als turistes en les platges espanyoles generant “un valor afegit a l'oferta turística del nostre país”.

Com a platges certificades amb la Q de Qualitat Turística, les platges d'Alboraia compten entre altres serveis, amb òptims equipaments d'ús públic, serveis de neteja diaris, recollida selectiva de residus, dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis, serveis d'informació turística (Tourist Info), bany accessible (crosses i cadires amfíbies), serveis higiènics, zones delimitades i equipades per a la realització d'esports de platja i múltiples establiments de restauració.

Amb la Q de Qualitat Turística, les platges de Port Saplaya i Patacona acrediten que els seus serveis són serveis de qualitat ja que els emplaçaments turístics que l'ostenten són imatge de prestigi, diferenciació, fiabilitat, rigorositat i promoció.

Per a aconseguir-la, les nostres platges han passat per estrictes auditories, a fi d'assegurar als usuaris de les mateixes la millor experiència possible.

Perquè una platja puga ser guardonada amb la Bandera Q de Qualitat Turística ha de complir certs requisits.

Entre altres coses s'avaluen els següents aspectes:

  • La neteja de l'aigua i l'arena de la platja.
  • Les condicions higièniques de les platges i les seues instal·lacions.
  • El control dels quiosquets.
  • Els serveis de seguretat i primers auxilis.
  • L'oferta d'oci.
  • La informació facilitada als turistes.

Que una platja compte amb una certificació d'aquestes característiques és un dels factors que espenta a molts usuaris a triar-los com a destinació vacacional. Una Bandera Q assegura al turista gaudir de qualitat i excel·lència, a més d'aportar-los fiabilitat i rigor.

Si desitja accedir als indicadors de qualitat, pot fer-ho dirigint-se al 96.3171700 (Servei d'Organització i Qualitat)