L'Horta

Un Mantell Multicolor

El paisatge que caracteritza a Alboraia és l'horta, present al llarg de tot el seu terme municipal. Les seues fèrtils terres, el seu clima i el seu sistema de reg, sumats a l'esforç de l'home han permés la seua explotació de manera contínua, obsequiant-nos amb la possibilitat de gaudir , al llarg de tot l'any, d'un bell i canviant paisatge. L'agricultor posa bona obstinació en la cura dels seus camps, que formen en conjunt un gran mantell multicolor.

En l'horta, a més del sentit de la vista, també entra en joc el de l'olfacte que sorprén sense previ avís, amb olors intenses i inesperades.

Alguns cultius tradicionals com el tabac, el cacauet, la dacsa o l'alfals han passat a produir-se únicament per a l'autoconsum. Per això, solen plantar-se intercalats a altres collites o en xicotets horts pròxims als habitatges.

Recentment, alguns agricultors s'han plantejat el cultiu de plantes ornamentals en ser més rendible la seua producció. Baladres, palmeres, ficus, jacarandas i llorers s'han incorporat al característic paisatge de l'horta juntament amb els hivernacles.

Rutes per l'horta


Veure Més

Galeria

Imagen;