Llocs d'interés

#sentalboraia

Llocs d'interés

El terme municipal és prolífic en edificis religiosos, com el barroc temple parroquial de l'Assumpció de la Mare de Déu, d'origen medieval, o les ermites de Sant Cristòfol, Santa Bárbara, de Vilanova i del Miracle dels Peixets. Tots ells custodien un important patrimoni històric - artístic.

El centre històric d'Alboraya encara conserva el traçat dels seus carrers, alternant-se en elles una mescla d'estils. Conserva construccions típiques rurals junt amb cases urbanes d'estil Modernista i Art Decó, construïdes a finals del segle XIX i principis del XX. Els edificis més representatius que hui podem trobar són la Casa Senyorial del Comte de Zanoguera, el Mercat municipal, l'Antic Escorxador, el Teatre L´Agrícola i el Pont del Moro, entre altres.

Els parcs urbans són per al visitant font de relaxament, des d'on es poden admirar diferents monuments urbans, com el "Homenatge a l'Horta" o la font dedicada a "Tirant el Blanc" realitzats en gres, pel ceramista local Enric Mestre o el Monument a Blasco Ibañez, obra de l'escultor Nassio.

Llocs d'interés

Imagen;