Hernandad del Santísimo Cristo de la Providencia y del Santo Cáliz

#sentalboraia

Fundació

L'11 de juliol de 1928 es procedeix a la Coronació Canònica dónes Stmo. Crist de la Providència, regalat a la Parròquia d'Alboraia pel Patriarca de Antioquía, Arquebisbe de València, Virrey i Capità General, Sant Joan de Ribera (1569-1611), nomenat en aquell temps pel Rei D. Felipe III. La imatge va ser coronada per l'Arquebisbe de València, D. Prudencio Melo i Alcalde. Les imatges de la Mare de Déu i Sant Joan, van ser esculpides per D. José María Ponsoda. El Pas de la Germanor va ser construït per D. Cristóbal Aguilar i decorat per D. Vicente Balaguer. A partir de la Coronació i per la inquietud d'alguns devots naix la nostra Germanor, amb la intenció que la imatge titular participe en els actes de Setmana Santa.

Imatge Titular

Santíssim Crist de la Provisió

Els colors

Túnica de vellut granat amb cíngulo color or o daurat i capa negra amb l'escut coronat en el muscle esquerre i el capirote en roig granat. Es van triar els colors en referència a la sang i el negre en senyal de temps de la Passió.

Indumentària

La indumentària és la següent:

Confrare:

  • Túnica roig granada de vellut, botonadura negra, capa negra, amb escut muscle esquerre JHS, caputxa negra i cíngulo groc. Portador.
  • Túnica roig granada, botonadura negra, capa negra, amb escut muscle esquerre JHS, botxí negre i cíngulo groc.

Penitent:

  • Túnica negra, caputxa negra, botonadura roig granada, i cíngulo granada. Portant el llibre de regles de la Germanor en el trasllat i un Crist Crucificat en el Sant Enterrament, rèplica de l'original.

Recomanem el besapiés al Crist de la Provisió, la nit anterior al Diumenge de Rams. El pas és portat a coll per 16 germans.

Personatges

Mare de Déu i Sant Joan Evangelista.

Música

Banda de música.

Dades Germanor:

  • Any de fundació: 1928
  • President: Miguel Ángel Roig Panach
  • Seu: C/ Sant Cristóbal, 38
  • Correu electrònic: hscprovidencia@yahoo.com

Galeria

Imagen;