Gastronomia

El sabor de la nostra terra

La cuina d'Alboraia

És una cuina típicament mediterrània. Sana i variada i amb infinitat de receptes que perduren en el temps i que fonamentalment es basa en el producte de la terra, verdures, hortalisses, sent en molts casos, l'arròs el seu ingredient principal.

Espai Orxata


Veure Més

La xufa

És el cultiu que més identifica l'horta d'Alboraia. Un producte, que a més compta amb la denominació d'origen Xufa de València. D'aquest tubercle s'obté la coneguda orxata, una beguda dolça i refrescant per la qual Alboraia és coneguda a tot el món.

Actualment emprenedors i empreses del municipi estan innovant en productes la matèria primera dels quals principal és la xufa de València El licor de xufa, les cerveses artesanals, els olis i xocolates de xufa, comencen a ser productes molt valorats pels més exigents paladars.

Els plats mes tradicionals d'Alboraia són:

Caragols avellanencs (xicotets) amb salsa
Tomàquet amb pebrot i tonyina (plat autòcton d'Alboraia i dels municipis de l'al voltant)
Arròs amb bledes
Arrós amb fesols i naps
Arrós al forn amb abadejo
Corona (dolç típic fet amb massapà, bescuit, merenga i fruites confitades)
Pilotes de Nadal
Orxata (beguda de xufa, amb denominació d'origen)
Bunyols de carabassa

Aquestes receptes són només una mostra de la quantitat i varietat de plats tradicionals típics de la nostra cuina, extrets del llibre "La cuina més tradicional d´Alboraya" en la qual l'autora, Amparo Gimeno i Carbonell, ha realitzat una important labor de camp, recopilant receptes i costums dels nostres majors amb la fi que no es perda aquesta part del nostre saber popular.

Galeria

Imagen;