Música

El so de la nostra gent

Banda de Música

L'any 1895 naix a Alboraia una societat recreatiu-musical que es va denominar Casino de la Plaça, fruit de les inquietuds musicals d'alguns dels seus membres, va sorgir una Banda de Música que el seu primer director va ser Miguel Grau.

societat musical

Per motius d'espai la Societat es divideix en dues, creant-se la Societat Agrícola Industrial (hui Ateneu *Alborayense) i la Sociedad Musical d'Alboraia, que es constitueix oficialment el 28 de febrer de 1906 i sent el seu primer director Alfredo Clavel.

L'any 1907 s'adquireixen els terrenys per a la construcció de la Seu Social, la qual es va inaugurar el 21 de novembre de 1909. Aquest fet va representar un gran esdeveniment dins de la vida social i cultural d'Alboraia.

Durant tot el segle XX s’han fet càrrec de la banda directors com ara Eduardo Panach, Vicente Ballester, Manuel Galduf, Francisco Hernández Guirado o Francisco Ramos Rioja.

En 1980, i arran de la col·laboració dels primers ajuntaments democràtics, s'inicia un nou enlairament de la Societat, abordant-se obres de reforma, ampliació del local social i adquisició de nou instrumental. En el mateix any es crea l'Orquestra de Pols i Pua.

Posteriorment sorgeixen altres agrupacions com el Cor Polifònic (1986), l'Orquestra de Corda (1993), el Grup de Danses (1994) i la *Colla de *Tabal i *Dolçaina (1996).

A mitjan anys huitanta es dóna un important impuls a l'Escola de Música, amb la contractació de professorat especialista en llenguatge musical i en diferents instruments.

la societat musical

El 2006 la Societat Musical va celebrar el centenari de la seua fundació amb nombroses activitats.

Actualment, l'escola de la Societat Musical compta amb més de 500 estudiants de nombroses especialitats instrumentals, que constitueixen la pedrera de les i els futurs músics que tots els anys s'incorporen a les agrupacions. A més dels instruments propis de cada agrupació, l'escola ofereix formació en altres instruments i disciplines: cant, arpa, flauta de bec, guitarra i baix elèctric, etc.

Les nombroses activitats musicals i socials de les agrupacions es completen amb altres grups com són: el grup d’arts escèniques, la Big Band Blue o l’aula de jazz.

Podeu trobar més informació sobre la Societat Musical d'Alboraia i les seues activitats a la pàgina web: http://www.smalboraya.es

Galeria

Imagen;