Falla Port Saplaya

#sentalboraia

Dades Falla:

  • Any fundació: 1993
  • Casal: Avda. de la Huerta, 28
  • Fallera Major Infantil: Diana Carson Rodríguez
  • President Infantil: Pau Aznar Urrea
  • Fallera Major: Coni Rodríguez Blanco
  • President: Vicente Carreres Tamarit

Aquesta falla es crea l'any 1993 en el barri marítim d'Alboraia. En el seu inici el casal estava situat en la Plaça Major de Port Saplaya, fins a l'any 1998 que es va traslladar a la Plaça de la Senyoria.

Vam tindre falla gran i xicoteta, durant els anys 1994-1995-1996. El 1994 va ser president Enrique Lozano Puchades, en 1995 Javier Gutiérrez Domínguez.

Des dels anys 1997 al 2001 només vam tindre falla Infantil. El monument faller era confeccionat íntegrament per la Comissió.

L'any 2002 no va haver-hi falla i l'any 2003 es va reiniciar l'activitat com a falla Infantil.

Des de l'any 2004 vam tornar a ser falla gran i infantil. Enguany va ser president Félix Fuentes Blanco, membre fundador de la falla, ens sentim orgullosos que continue amb nosaltres i dels anys que va continuar en el càrrec, 2005 i 2006.

En el 2007 el president és José Vicente Rodríguez Calvo. El 2008 per primera vegada vam tindre com a presidenta, Begoña Peñarrocha Horcada que va repetir el 2010. El 2009 va ser José Luís Rodríguez Molada. El 2011, 2012, 2013 i el 2015 vam tornar a tindre presidenta, aquesta vegada el càrrec el va ostentar Agatha Robles Herreros.

El 2014 el president va ser Adolfo València Álvarez, que va gaudir del càrrec amb María del Carmen, la seua dona, com a Fallera Major i Carla la seua filla, com a Fallera Major Infantil.

En el 2016 la presidència va ser per a Vicente Carreras Tamarit, que també va gaudir del càrrec amb Vicenta, la seua dona, com a Fallera Major el 2016 i 2017. I actualment continuem amb el mateix president.

A l'ésser el nostre barri una miqueta peculiar i habitat majoritàriament per persones de fora de la Comunitat Valenciana, un gran percentatge del cens faller érem de fora de València i en la presentació de la nostra Fallera Major de l'any 1999, any en què denominem Integració, van pujar a l'escenari , membres femenins de la Comissió vestint amb els vestits regionals de les seues Comunitats d'origen, Madrid, Astúries, La Rioja, Andalusia, Extremadura i, com no, València, portant de la mà un xiquet o xiqueta, abillat amb els seus vestits regionals valencians, va ser un acte molt emotiu.

En el 2010 la falla canvia d'escenari, la creació d'un centre cívic en l'antic casal, ens va obligar a traslladar-nos uns metres, dins de la mateixa plaça. Del 2012 al 2015 la falla viurà un dels millors moments d'estabilitat, amb un cens molt xicotet però ben avingut.

En finalitzar l'exercici 2015, es torna a patir una gran pèrdua de components de la Comissió, però els pocs que van quedar no es van rendir a la desaparició i a poc a poc van anar augmentant la Comissió. Va arribar una bona remesa de gent amb ganes de treballar i d'obrir la falla en el barri.

Fins a arribar al 2019, continuem sent una comissió xicoteta, ens agrada presumir de ser una comissió multicultural, pel fet que en Port Saplaya hi ha gent de diferents llocs de la geografia. Enguany ens vam atrevir a portar la festa fallera a Maliaño (Cantàbria), el motiu era que en la la nostra Comissió hi ha un grup de fallers d'aquesta localitat, i van proposar mostrar la nostra festa al seu poble i allà que vam ser amb traques, “ masclets” i xaranga, tot un èxit: Cercavila, paella, xocolate i el millor de tot, la “ Cremà”, van vindre de la casa regional de València de Cantàbria, i es va cremar amb l'himne en la megafonia i tots cantant va ser molt emocionant. L'any vinent volem tornar.

Galeria

Imagen;

https://cdn.digitalvalue.es/alboraia/assets/5def7db851a8880100d26f9e

Falla Port Saplaya