Alquería Planta i Cull

#sentalboraia

Escola/Taller/Casa/Museu

És un producte de Turisme Cultural i Gastronòmic on de la mà del pagès coneixeran la cultura dels agricultors, els cultius de temporada de l'horta i el sistema de reg a "manta". En l'Alqueria es presta especial atenció al cultiu de la xufa, coneixent tot sobre el seu procés des de la seua collita en el camp fins a l'elaboració artesanal de l'orxata.

Veuen i descobreix l'horta amb els cinc sentits.

Situada en el cor de l'horta, recrea en les seues estades la tradicional casa de cultiu valenciana. Amb espais temàtics dedicats a les sèquies, al Tribunal de les Aigües i les labors de la ‘Xufa’, matèria primera de l'orxata.

Un audiovisual ens introdueix en els secrets de l'horta, que posteriorment vas a apreciar en viu en accedir als cultius de temporada i les seues tradicionals faenes i gaudir amb la collita dels fruits que ens brinda la terra amb les teues pròpies mans.

Coneixeràs el tradicional sistema de reg ‘a manta’, l'extracció de l'aigua de pou mitjançant la tecnologia de la sénia i altres tasques pròpies del treball del camp.

I què millor que finalitzar al voltant d'una bona taula, degustant els saborosos plats amb els productes típics de la zona, elaborant amb les teues pròpies mans una deliciosa orxata o un taller de paella valenciana.

Turisme Escolar

Planta i Cull mitjançant la “Agro-Educació” pretén acostar aquest mitjà, especialment als xiquets i xiquetes d'educació primària. Els xiquets i les xiquetes passaran un dia amb un programa participatiu i entretingut aprenent a realitzar labors de camp i coneixement de les plantes.

Alguns dels objectius d'aquesta Agro-Educació mitjançant les nostres activitats són:

  • Reconéixer l'origen d'alguns aliments i la forma en la qual es troben en la naturalesa
  • Iniciar el coneixement del mitjà vegetal
  • Vivenciar el treball en l'horta
  • Valorar la importància de l'hort en l'alimentació
  • Realitzar labors d'hort
  • Conéixer les maneres d'obtindre una planta: la llavor i l'esqueix

Coneixeran tot sobre el cultiu de la xufa fins a elaborar la seua pròpia orxata en un divertit taller.

Esdeveniments

Podràs realitzar el teu esdeveniment familiar, d'empresa, social, cultural, reunions de treball, etc. en un entorn únic com és l'horta d'Alboraia, disposant dels mitjans tècnics adequats.

Informació i Contacte

Partida de Saboya 48. Alboraia (València), 46120

659 563 303

http://www.plantaicull.com/

Galeria

Imagen;